LİMONLU ERİKLİ YAZ KEKİ-LEMON PLUM CAKE

Yaz keklerimize devam ediyoruz.Bu tanımlamayı yabancı bir sitede görmüştüm ve çok hoşuma gitti,işin içinde yaz olunca herşey sanki daha  hafif,daha eğlenceli oluyor,kekler bile.

20150716_173320

Limonlu erikli yaz keki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarif,bir önceki postta bulunan vişneli yaz keki ile aynı.Tek fark,meyveler bu sefer ayrı bir katman oluşturmuyor,hamurun üstüne serpiştiriliyorlar.

IMG_20150716_171326

Erikler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LİMONLU ERİKLİ YAZ KEKİ

Ölçüler hakkında detaylı bilgi burada.

MALZEMELER


1  1/2 bardak yoğurt

2/3 cup zeytinyağı

1  1/4 bardak (250 gr) şeker

3 yumurta

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

2 limon kabuğu rendesi

2  1/2 bardak (350 gr) un

2  1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

3/4 tatlı kaşığı karbonat

1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu

3 adet mor yuvarlak erik

 

YAPILIŞI


 

1-Erikleri keskin bir bıçakla önce 4’e sonra 8’e bölün.2 cm’lik parçalara kesip kenara ayırın.

2-Fırını 180 C de ısıtın.Kalıbınızı tereyağı ile yağlayıp kenara alın.

3-Yoğurt,zeytinyağı,şeker,yumurta,vanilya ve limon kabuğu rendesini bir çırpma teliyle (kullanıyorsanız mikserle) çırpın.Un,kabartma tozu,karbonat ve tuzu ıslak malzemelere ekleyin,pütür kalmayıncaya dek karıştırın.Hamuru kalıba dökün,erikleri hamurun üzerine üst üste binmeyecek şekilde serpin.

4-50-60 dk ya da kekin ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.(Bu sürede eğer kekin üstü önce kızarip içi henüz pişmediyse folyoyla kaplayın.)

yaz (ya da balkon) keki

Yaz (ya da balkon) keki.

Reklamlar